Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο ρόλος των wedding planners

Οργανωτές γάμων ... οι επαγγελματίες που σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση
Οι wedding planners ή οργανωτές γάμων επί το ελληνικότερον, είναι μια κατηγορία επαγγελματιών που γεννήθηκε στο εξωτερικό και με δειλά βήματα άρχισε να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια. Την τελευταία πενταετία (περίπου) όμως, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και εκεί έχει οδηγηθεί από τις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και την έλλειψη χρόνου στα νέα ζευγάρια, τα οποία καλούνται παράλληλα με όλες τις υποχρεώσεις τους, οικογενειακές και επαγγελματικές, να οργανώσουν το γάμο τους ή και τη βάπτιση του παιδιού τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι wedding planners έχουν παρεξηγηθεί, γιατί πολλοί θεωρούν, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης, ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν έχουν μεγάλο κόστος και θα επιβαρύνουν ένα ζευγάρι, την εποχή που τα έξοδα είναι αυξημένα λόγω του γάμου τους ή της βάπτισης ενός παιδιού. Από την άλλη, δεν έχει γίνει κατανοητό από τα ζευγάρια, ποιες αυτόνομες υπηρεσίες μπορεί να αναλάβει ένας wedding planner, πέρα από να οργανώσει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα γάμο και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Και μαζί με αυτά, δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός ο πραγματικός ρόλος ενός διοργανωτή γάμων και γενικότερα εκδηλώσεων.
Θέλοντας λοιπόν να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, σας τονίζουμε πρώτα από όλα ότι σε έναν wedding planner μπορείτε να αναθέσετε μόνο ένα μέρος της προετοιμασίας του γάμου, είτε της τελετής είτε της δεξίωσης, ή μόνο την επίβλεψη την ημέρα του γάμου και τη διευθέτηση των λεπτομερειών της μεγάλης μέρας, ή μόνο ότι αφορά στη δεξίωση και σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται να αναθέσετε όλο το πακέτο του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας.
Οι τιμές σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαγορευτικές, αν σκεφτείτε από πόσο κόπο θα σας γλυτώσουν αυτοί οι άνθρωποι που θα φροντίσουν για όσα τους αναθέσετε.  Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε χρήματα από την καλή διαχείριση του προϋπολογισμού σας, που θα αναλάβει ο διοργανωτής για λογαριασμό σας. Οι τιμές που θα εξασφαλίσει για τον γάμο σας στις επιμέρους υπηρεσίες και προϊόντα, θα είναι περισσότερο συμφέρουσες από το να απευθυνόσασταν εσείς απ' ευθείας σε ένα χώρο δεξίωσης ή catering ή φωτογράφο κλπ. Εξάλλου οι συμφωνίες και συνεργασίες που συνάπτουν με κάθε κατηγορία επαγγελματιών του χώρου είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να διατηρούν πολύ προσιτές τιμές για την αμοιβή τους από τα ζευγάρια.
Ένας wedding planner θα σας προτείνει ιδέες, θα σας καθοδηγήσει σε επιλογές που σας ταιριάζουν, θα φροντίσει για τον σωστό προγραμματισμό και την αρτιότητα των υπηρεσιών που θα σας παρέχουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες, θα σας δώσει συμβουλές μέσα από την εμπειρία της οργάνωσης τόσων άλλων γάμων και θα καταφέρει να αποβάλλετε το άγχος σας να είναι όλα τέλεια.
Μη φοβάστε λοιπόν να ρωτήσετε, να μάθετε, να κάνετε μια έρευνα αγοράς για τους wedding planners και να εμπιστευτείτε σε όποιον κρίνετε καλό επαγγελματία τον γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας. Το βέβαιο είναι ότι ένα μεγάλο βάρος θα φύγει από πάνω σας!


read more “Ο ρόλος των wedding planners”

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Νέοι κανόνες για τον δικό σας γάμο

Από την ημέρα που παντρεύτηκαν οι γονείς σας έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά πράγματα όσον αφορά τo savoir-vivre και το savoir-faire του γάμου. Φροντίσαμε, λοιπόν και συγκεντρώσαμε τους έξι νέους κανόνες, αντιπροσωπευτικούς των αλλαγών που έχουν συντελεστεί στο θέμα των γάμων.Μέσα από το γάμο σας εκφράστε τα δικά σας «θέλω» και όχι τα «θέλω» των γονιών σας



Είναι πολύ σημαντικό ο γάμος που θα οργανώσετε να είναι αντιπροσωπευτικός των δικών σας προσωπικοτήτων και όχι άλλων τρίτων προς το ζευγάρι προσώπων. Μη διστάσετε να πάτε «κόντρα» στα θέλω των φίλων σας και των γονιών σας. Πρόκειται για το δικό σας γάμο, για τη δική σας μεγάλη ημέρα, για το δικό σας πορτοφόλι. Κάντε αυτό που σας εκφράζει!

Καλέστε αυτούς που θέλετε
Έχουν περάσει πλέον οι εποχές που οι μελλόνυμφοι προσκαλούσαν φίλους φίλων και γνωστούς γνωστών. Καλέστε τους ανθρώπους που πραγματικά θέλετε να έχετε κοντά σας την ημέρα αυτή που είναι από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής σας. Το σημαντικό είναι να μην πέσετε στην παγίδα των «πρέπει». Να σκεφτείτε με βάση ποιους θέλετε να δείτε στο γάμο σας, ποιοι άνθρωποι θα χαρούν να σας δουν και πόσους φυσικά αντέχει η τσέπη σας.

Αφήστε τους καλεσμένους σας να «ανακατευτούν»
Πάνε επίσης οι εποχές που ο καθένας έχει τη θέση του και είχατε το άγχος ποιος θα καθίσει δίπλα σε ποιον. Η εύκολη λύση βέβαια είναι αν κάνετε ένα cocktail party οπότε εκεί αναγκαστικά οι καλεσμένοι σας αναμειγνύονται. Αν από την άλλη διοργανώνετε ένα γαμήλιο δείπνο δε θα πρέπει να σας αγχώνει το ποιος θα καθίσει δίπλα σε ποιον. Ευκαιρίες άλλωστε για καινούριες γνωριμίες για τους ανύπαντρους.

Τέρμα στις στημένες φωτογραφίες
Πείτε αντίο στις στημένες φωτογραφίες! Δεν υπάρχει πιο ωραία έκφραση προσώπου από την αυθόρμητη έκφραση. Μη, λοιπόν, αγχώνεστε για το πώς θα στηθείτε μπροστά στο φακό. Ζητήστε από το φωτογράφο σας να σας απαθανατίζει ακόμη και σε στιγμές που δεν το περιμένετε. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα απολαύσετε κι εσείς περισσότερο τις φωτογραφίες σας καθότι θα γνωρίζετε ότι πρόκειται για ειλικρινείς και αυθόρμητες στιγμές χαράς και ευτυχίας!

Εκφράστε τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό σας ταλέντο μέσα από τη διακόσμηση
Μην αγχώνεστε πλέον για τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε στη διακόσμηση του γάμου σας. Λαμβάνοντας υπόψη το ότι θέλετε να κάνετε και κάποια οικονομία στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν πολλές λύσεις αρκεί να έχετε φαντασία και καλλιτεχνική φλέβα. Επιλέξτε να διακοσμήσετε το χώρο της δεξίωσης με όσο γίνεται λιγότερα χρώματα, ένα ή δύο είναι η καλύτερη επιλογή. Με βάση το χρώμα αυτό επιλέξτε σαν μοναδική διακόσμηση ένα βάζο για το κέντρο κάθε τραπεζιού με ένα και μοναδικό λουλούδι μέσα σε αυτό. Άκρως μινιμαλιστικό και αριστοκρατικό συνάμα! Ακόμη τα ζευγάρια πλέον δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα στο χώρο όπου τελείται το γαμήλιο πάρτι τους. Επιλέξτε κεριά και γενικά χαμηλό φωτισμό ώστε να δημιουργήσετε μία ζεστή ατμόσφαιρα έτοιμη για ρομαντισμό και αρκετό χορό!

Ας είναι γάμος και όπου να 'ναι!
Πραγματικά δεν υπήρχε μέχρι πρότινος μεγαλύτερο άγχος μεταξύ των οικογενειών και ενός ζευγαριού από το πού θα τελεστεί ο γάμος. Πλέον έχει ξεπεραστεί, ευτυχώς, το θέμα της τοποθεσίας και τα ζευγάρια επιλέγουν το πού θα κάνουν το γάμο τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την καταγωγή τους. Μπορεί κάλλιστα ένα ζευγάρι να παντρευτεί σε ένα άσχετο μέρος επειδή ήταν για παράδειγμα το όνειρό τους ή απλά επειδή τους άρεσε πολύ το μέρος ή επειδή εκεί γνωρίστηκαν κοκ. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, κι εσείς επιλέξτε το μέρος των ονείρων σας, επιλέξτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε το όσο μπορείτε!



read more “Νέοι κανόνες για τον δικό σας γάμο”

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Είδη δεξιώσεων

Υπάρχουν τρία βασικά είδη δεξιώσεων
  • Δεξιώσεις Γάμων
  • Δεξιώσεις Βαπτίσεων
  • Εταιρικές - Επαγγελματικές Δεξιώσεις

Δεξιώσεις Γάμων

Όλοι στην ζωή μας χρειάζεται να νοιώσουμε έστω και για μια φορά πρωταγωνιστές. Η Δεξίωση του γάμου μας οπωσδήποτε είναι μια στιγμή μοναδική που προσφέρεται για κάτι τέτοιο... ένα κλισέ θα λέγαμε με ισχυρή συμβολική αξία βέβαια μετά το μυστήριο στην εκκλησία.
Οι καλεσμένοι σας έχουν πάρει θέση στα τραπέζια του χώρου της δεξίωσης και όλα είναι έτοιμα για την είσοδο του ζευγαριού υπό τους ήχους του γαμήλιου εμβατηρίου. Χειροκροτήματα, φωτογραφίες με τα φλας να αστράφτουν, γαμήλιος χορός και κόψιμο της τούρτας, στιγμές που τις ονειρεύονται όλοι οι νέοι άνθρωποι...
Στις δεξιώσεις γάμων το art de la table αλλά και γενικότερα η διακόσμηση του χώρου να ξέρετε ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο , η ατμόσφαιρα θα πρέπει να είναι εορταστική, η μουσική σωστά επιλεγμένη και οι γεύσεις να ταιριάζουν με τα κρασιά που θα σερβιριστούν, ειδικότερα όταν το τρίπτυχο : χώρος , μενού, διακόσμηση είναι προσεγμένα και σωστά η γαμήλια δεξίωση θα έχει επιτυχία


Δεξιώσεις Βαπτίσεων

Στις Δεξιώσεις Βαπτίσεων πρωταγωνιστής είναι το μωρό. Κατά συνέπεια εκείνο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι η διακόσμηση του χώρου να έχει παιδικό ύφος, με μπαλόνια και παιδικά happenings και παιχνίδια αν αυτό είναι δυνατόν.
Οι καλεσμένοι είναι συνήθως αρκετά λιγότεροι εδώ από μια δεξίωση γάμου, κατά συνέπεια οι δεξιώσεις βαπτίσεων είναι σημαντικά χαμηλότερου κόστους από εκείνες των γάμων
Έχετε πάντα στο νου σας ότι την δεξίωση της βάπτισης μπορείτε να την κάνετε και στο προαύλιο της εκκλησίας και να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ένα μπουφέ από γλυκά η αναψυκτικά, έτσι δεν θα χρεωθείτε την ενοικίαση ενός χώρου δεξίωσης


Εταιρικές - Επαγγελματικές Δεξιώσεις



Στις εταιρικές δεξιώσεις τα πράγματα είναι απλά γιατί μια τέτοια δεξίωση μπορεί να γίνει σε χώρο της εταιρείας η του καταστήματος, οπότε το κόστος όλο είναι για την υπηρεσία catering στην περίπτωση που υπάρχει μπουφές και όρθιο μενού , η σε bartending service για την περίπτωση που θα υπάρχει μόνο ποτό.
Στα εταιρικά events μπορεί να ενοικιασθεί κάποια αίθουσα δεξίωσης για τον συγκεκριμένο σκοπό αν είναι απαραίτητο να υπάρχει καθιστό μενού. Σίγουρα η διακόσμηση της αίθουσας δεξίωσης στα περισσότερα εταιρικά events δεν είναι κάτι πρωταρχικό, εκτός αν απαιτείται από το αντικείμενο της εταιρείας(πχ fashion companies)




























Πηγή : http://www.gamosgamos.gr/Dexioseis.aspx
read more “Είδη δεξιώσεων”

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Οργάνωση γάμων - Wedding planners

Για την νύφη, τον γαμπρό και τους γονείς ενός μελλόνυμφου ζευγαριού η ημέρα του γάμου είναι μια πολύ σπουδαία μέρα. Ετσι το να κάνουμε ένα super γαμήλιο event που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη των καλεσμένων μας αλλά και την δική μας είναι κάτι το πολύ σημαντικό, γι'αυτό η διοργάνωση των γαμήλιων λεπτομερειών και του προυπολογισμού, αρχίζοντας από τα προσκλητήρια μέχρι την γαμήλια τελετή και δεξίωση απαιτεί γνώσεις εμπειρία και έμπνευση


Η διοργάνωση ενός γάμου απαιτεί πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου όπως:
  • Άδειες Γάμου
  • Επιλογή της εκκλησίας
  • Αγορά Νυφικού
  • Αγορά Γαμπριάτικου Κοστουμιού
  • Υποδήματα - Νυφικές γόβες, γαμπριάτικο παπούτσι
  • Νυφικό χτένισμα και μακιγιάζ
  • Μπομπονιέρες
  • Προσκλητήρια
  • Πουγκιά με ρύζι για την εκκλησία
  • Διακόσμηση Εκκλησίας
  • Διακόσμηση Αυτοκινήτου
  • Διακόσμηση Χώρου Δεξίωσης
  • Νυφική Ανθοδέσμη
  • Catering Γάμου - επιλογή γαμήλιου μενού
  • Εύρεση χώρου δεξίωσης
  • Μουσικό προγραμμα δεξίωσης - DJ's
  • Άνοιγμα Λίστας Γάμου
  • Διοργάνωση Φωτογράφησης
  • Γαμήλιο ταξίδι
  • Αποστολή ευχαριστηρίων καρτών
Η κάθε μία από τις παραπάνω λεπτομέρειες θέλει τον δικό της χρόνο και συγχρονισμό, την δική φαντασία και έμπνευση αλλά και τις απαραίτητες γνωριμίες και εμπειρία για να διαχειριστεί σωστά ο προυπολογισμός σας και εδώ είναι που υπεισέρχεται ουσιαστικά ο ρόλος του οργανωτή γάμων

Οι οργανωτές γάμων - wedding planners έχουν εξασφαλισμένη συνεργασία με τους περισσότερους επαγγελματίες και έτσι μπορούν να σας υποδείξουν αυτό που χρειάζεστε και κυρίως μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη σας. Για να οργανώσετε σωστά τον γάμο σας θα πρέπει να ξεκινήσετε 8-9 μήνες πριν από το γάμο. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα οργανωτή γάμου μόνο για μερικές από τις παραπάνω υπηρεσίες, είτε δηλαδή μόνο για την διακόσμηση, είτε μόνο για την επιλογή του catering και της αίθουσας δεξίωσης κλπ.

Η " Dream your event" οργανώνει για εσάς τα ομορφότερα event και τις ωραιότερες λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά στον δικό σας γάμο. Σας εξασφαλίζει τις καλύτερες τιμές στα προϊόντα που επιθυμείτε και σας ξεκουράζει κάνοντας όλη την έρευνα που χρειάζεται για να βρει ακριβώς αυτό που έχετε ονειρευτεί και να το κάνει πραγματικότητα.

Κερδίστε χρόνο και εμπιστευθείτε μας... Πάρτε μας στο τηλ 6944 844 788 και θα έρθουμε στον χώρο σας ή όπου άλλου επιθυμείτε για να τα πούμε από κοντα...

Η ώρα η καλή...


read more “Οργάνωση γάμων - Wedding planners”

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Σπίθες ευτυχίες

Για να γεμίσει χαρούμενες λάμψεις η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας!..
        Κάντε τη μέρα του γάμου σας ακόμη πιο ξεχωριστή, χρησιμοποιώντας το εφέ των πυροτεχνημάτων για να της προσθέσετε φως και χαρά!
        Μετατρέψτε το τέλος της γαμήλιας τελετής και την έξοδό σας από την εκκλησία σε μια εικόνα ονειρική... μια εικόνα που θα μείνει για πάντα στην ψυχή σας σαν μια ανάμνηση λαμπερή των πρώτων σας στιγμών σαν νιόπαντρο ζευγάρι.
        Αν ο η δεξίωση του γάμου σας γίνει σε ανοικτό χώρο, στον κήπο κτήματος ή ξενοδοχείου, ή γύρω από μια πισίνα, ή στο roof garden ξενοδοχείου, ζητείστε από τους υπεύθυνους της όλης οργάνωσης να ρίξουν πυροτεχνήματα την ώρα που προσέρχεστε στη δεξίωση ή την ώρα που κόβετε την τούρτα ή όταν στροβιλίζεστε αγκαλιασμένοι στον πρώτο σας χορό...
        Να έχετε βέβαια υπόψη ότι υπάρχουν και πυροτεχνήματα «κλειστού χώρου» καθώς επίσης και «κανονάκια» που εκτοξεύουν μεταλλικό κομφετί και άλλα λαμπερά υλικά.
        Τα χρώματα, τα σχήματα, οι επιλογές γενικότερα είναι πάρα πολλές... ένα είναι το σίγουρο: το θέαμα θα μείνει αξέχαστο!..


read more “Σπίθες ευτυχίες”