Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Ο ρόλος των wedding planners

Οργανωτές γάμων ... οι επαγγελματίες που σας βγάζουν από τη δύσκολη θέση
Οι wedding planners ή οργανωτές γάμων επί το ελληνικότερον, είναι μια κατηγορία επαγγελματιών που γεννήθηκε στο εξωτερικό και με δειλά βήματα άρχισε να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα πριν αρκετά χρόνια. Την τελευταία πενταετία (περίπου) όμως, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και εκεί έχει οδηγηθεί από τις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και την έλλειψη χρόνου στα νέα ζευγάρια, τα οποία καλούνται παράλληλα με όλες τις υποχρεώσεις τους, οικογενειακές και επαγγελματικές, να οργανώσουν το γάμο τους ή και τη βάπτιση του παιδιού τους.
Η αλήθεια είναι ότι οι wedding planners έχουν παρεξηγηθεί, γιατί πολλοί θεωρούν, λόγω ελλειπούς ενημέρωσης, ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν έχουν μεγάλο κόστος και θα επιβαρύνουν ένα ζευγάρι, την εποχή που τα έξοδα είναι αυξημένα λόγω του γάμου τους ή της βάπτισης ενός παιδιού. Από την άλλη, δεν έχει γίνει κατανοητό από τα ζευγάρια, ποιες αυτόνομες υπηρεσίες μπορεί να αναλάβει ένας wedding planner, πέρα από να οργανώσει από την αρχή μέχρι το τέλος ένα γάμο και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει. Και μαζί με αυτά, δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητός ο πραγματικός ρόλος ενός διοργανωτή γάμων και γενικότερα εκδηλώσεων.
Θέλοντας λοιπόν να ξεδιαλύνουμε το τοπίο, σας τονίζουμε πρώτα από όλα ότι σε έναν wedding planner μπορείτε να αναθέσετε μόνο ένα μέρος της προετοιμασίας του γάμου, είτε της τελετής είτε της δεξίωσης, ή μόνο την επίβλεψη την ημέρα του γάμου και τη διευθέτηση των λεπτομερειών της μεγάλης μέρας, ή μόνο ότι αφορά στη δεξίωση και σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται να αναθέσετε όλο το πακέτο του γάμου σας ή της βάπτισης του παιδιού σας.
Οι τιμές σε καμιά περίπτωση δεν είναι απαγορευτικές, αν σκεφτείτε από πόσο κόπο θα σας γλυτώσουν αυτοί οι άνθρωποι που θα φροντίσουν για όσα τους αναθέσετε.  Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε χρήματα από την καλή διαχείριση του προϋπολογισμού σας, που θα αναλάβει ο διοργανωτής για λογαριασμό σας. Οι τιμές που θα εξασφαλίσει για τον γάμο σας στις επιμέρους υπηρεσίες και προϊόντα, θα είναι περισσότερο συμφέρουσες από το να απευθυνόσασταν εσείς απ' ευθείας σε ένα χώρο δεξίωσης ή catering ή φωτογράφο κλπ. Εξάλλου οι συμφωνίες και συνεργασίες που συνάπτουν με κάθε κατηγορία επαγγελματιών του χώρου είναι τέτοιες που τους επιτρέπουν να διατηρούν πολύ προσιτές τιμές για την αμοιβή τους από τα ζευγάρια.
Ένας wedding planner θα σας προτείνει ιδέες, θα σας καθοδηγήσει σε επιλογές που σας ταιριάζουν, θα φροντίσει για τον σωστό προγραμματισμό και την αρτιότητα των υπηρεσιών που θα σας παρέχουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες, θα σας δώσει συμβουλές μέσα από την εμπειρία της οργάνωσης τόσων άλλων γάμων και θα καταφέρει να αποβάλλετε το άγχος σας να είναι όλα τέλεια.
Μη φοβάστε λοιπόν να ρωτήσετε, να μάθετε, να κάνετε μια έρευνα αγοράς για τους wedding planners και να εμπιστευτείτε σε όποιον κρίνετε καλό επαγγελματία τον γάμο σας ή τη βάπτιση του παιδιού σας. Το βέβαιο είναι ότι ένα μεγάλο βάρος θα φύγει από πάνω σας!


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου