Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Νυφικό για κάθε σώμα...

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική όπως επίσης και το σώμα της. Υπάρχουν νυφικά που μπορεί να σας αρέσουν αλλά αν τα δοκιμάσετε να νιώθετε πως δεν σας πάνε καθόλου. Αυτό συμβαίνει γιατί όπως και τα καθημερινά ρούχα εφαρμόζουν σε κάθε σώμα ανάλογα με την σιλουέτα του έτσι και στο νυφικό θα πρέπει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει απόλυτα. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να μπορέσετε να επιλέξετε με ευκολία το νυφικό που σας ταιριάζει καλύτερα...


Σώμα με λεπτή μέση (κλεψύδρα)
Αν έχετε λεπτή μέση και το στήθος σας με την περιφέρεια σας έχουν την ίδια αναλογία δηλαδή έχετε πλούσιο μπούστο και γλουτούς μην αγχώνεστε καθόλου. Ο σωματότυπος σας ενδείκνεται για τα περισσότερα νυφικά που κυκλοφορούν.

1. Επιλέξτε στράπλες νυφικά. Είναι ιδανικά για όσες έχετε πλούσιο στήθος.Δοκιμάστε στράπλες που να είναι στην ευθεία της μασχάλης σε γραμμή Α. Προτιμήστε νυφικά μονοκόμματα και όχι αυτά με ξεχωριστό μπούστο και φούστα γιατί θα “κόψουν” τη σιλουέτα σας, τονίζοντας την περιφέρεια σας.
2. Αν δεν σας αρέσει το στράπλες, ένα ντεκολτέ σε γραμμή V επίσης κολακεύει ένα πλούσιο στήθος. Το ντεκολτέ θα πρέπει να είναι βαθύ (όσο βαθύ νοιώθετε εσείς άνετα), γιατί όσο πιο ψηλό είναι το ντεκολτέ, τόσο πιο πλούσιο και μεγάλο φαίνετε το στήθος. Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό όταν είναι οι τιράντες του ντεκολτέ ξεκινάνε από την άκρη των ώμων, μακριά από τη βάση του λαιμού.
3. Η γραμμή του νυφικού θα πρέπει να είναι Α, χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός για το πόσο γεμάτο το θέλετε στο κάτω μέρος.
4. Τα νυφικά που έχουν ντραπαρίσματα, επίσης κολακεύουν πολύ το πλούσιο στήθος και μην φοβηθείτε να τα προτιμήσετε.
5. Σε καμία περίπτωση μην προτιμήσετε νυφικό σε ίσια γραμμή. Αυτό το σχέδιο είναι υπέροχο σε ψηλές και αδύνατες κοπέλες. Προτιμήστε το μόνο στη περίπτωση που είστε ψηλή, αλλά γενικά, η ίσια γραμμή κολλάει στο σώμα και τονίζει τα σημεία που σίγουρα δεν θέλετε να τονίζονται!
6. Αποφύγετε νυφικά που στο σημείο της φούστας έχουνε πιέτες και σούρες γιατί προσθέτουν όγκο και τονίζουν τη περιφέρεια ακόμη περισσότερο.



Σώμα “αχλάδι”
Σε αυτό το σωματότυπο, η περιφέρεια είναι μεγαλύτερη από το στήθος, κάνοντας το σώμα να μοιάζει με αχλάδι. Ο σκοπός είναι να πάρει όγκο το στήθος και να τονιστεί για να έρθει σε αναλογία με την περιφέρεια.

1. Προτιμήστε τα στράπλες νυφικά, σε γραμμή Α που δίνουν ομοιομορφία το σώμα. Αν το στήθος είναι μεγάλο προτιμήστε στράπλες σε ίσια γραμμή. Αν έχετε μικρό στήθος μπορείτε να βάλετε και στράπλες σε γραμμή καρδιά που θα το αναδείξει. Επίσης, τα χαμηλά ντεκολτέ και η βαθιά λαιμόκοψη κολακεύουν και προσθέτουν όγκο.
2. Δοκιμάστε νυφικά με ξεχωριστό το πάνω μέρος και με γεμάτο το κάτω μέρος. Επειδή κόβουν τη σιλουέτα, προσθέτουν όγκο στο πάνω μέρος και χαρίζουν στο κάτω μέρος, και σας κάνουν να μοιάζετε με πριγκίπισσα. Ένα εντυπωσιακό πάνω μέρος θα τραβήξει τα βλέμματα και θα δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση ισορροπίας του πάνω με το κάτω μέρος. Αλλά προσοχή, το κάτω μέρος να είναι σε απλή Α γραμμή. Οι σούρες και οι πιέτες δίνουν όγκο στη περιφέρεια  και την τονίζουν ακόμη περισσότερο.
3. Όπως και με το σώμα “κλεψύδρα”, τα ντεκολτέ με ντραπαρίσματα κολακεύουν το μπούστο. Προτιμήστε να έχουν διαγώνιο κόψιμο.
4. Μην προτιμήσετε νυφικά σε ίσια γραμμή. Τονίζουν τη περιφέρεια ακόμη περισσότερο, όσο ψηλή και αν είστε.
5. Αποφύγετε τα νυφικά που δένουν πίσω από το λαιμό. Αυτό το σχέδιο δίνει την εντύπωση ακόμη μεγαλύτερης περιφέρειας. Επίσης, αν έχετε μικρό στήθος αποφύγετε τα νυφικά με βαθύ ντεκολτέ σε γραμμή V γιατί είναι πολύ δύσκολο να γίνει τέλεια εφαρμογή και θα φαίνετε το στήθος σας ακόμη μικρότερο.


Η μικρόσωμη νύφη
Αν είστε πιο κοντή από 1,65 και μικρόσωμη, οι περισσότεροι νομίζουν ότι σας ταιριάζουν τα πάντα, και αυτό συνήθως είναι αλήθεια. Το βασικό όμως είναι να διαλέξετε ένα σχέδιο που να σας κολακεύει και να σας αναδεικνύει και όχι απλά να σας ταιριάζει.

1. Φορέστε νυφικά με τους ώμους έξω, βαθιά ντεκολτέ, πολύ λεπτά τιραντάκια και φούστες σε γραμμή A. Η καλύτερη επιλογή είναι νυφικό σε γραμμή Α, όχι πολύ γεμάτο στο κάτω μέρος γιατί θα σας κοντύνει και θα “χαθείτε” στον όγκο του ρούχου.
2. Αποφύγετε τα λεπτά νυφικά σε ίσια γραμμή γιατί αυτά χρειάζονται μια εντυπωσιακή σιλουέτα. Αν θέλετε ένα νυφικό σε ίσια απλή γραμμή, προτιμήστε το στυλ “γοργόνα”, το οποίο είναι στενό μέχρι κάτω από τους γοφούς και μετά ανοίγει.
3. Τολμήστε να φορέσετε ένα μίνι νυφικό ή κάποιο με βαθύ άνοιγμα στα πόδια. Θα σας κάνει να δείχνετε πιο ψηλή και σε συνδυασμό με το κατάλληλο παπούτσι πολύ αισθησιακή.


Η μεγαλόσωμη νύφη   
Δυστυχώς αν βρίσκεστε σε αυτή τη λίστα, τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για εσάς. Οι σχεδιαστές σας κατατάσσουν στη “δύσκολη” κατηγορία και προτιμούν να αποφεύγουν να σχεδιάζουν νυφικά για αυτή τη κατηγορία. Βέβαια, όσο δύσκολο και αν είναι να βρείτε το ιδανικό νυφικό για εσάς, με τις κατάλληλες καθοδηγήσεις δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα. Η βασική ιδέα είναι να διαλέξετε νυφικό που θα κολακεύει τα καλά σας σημεία και θα κρύβει τα όχι τόσο καλά σας σημεία!

1. Επιλέξτε σχέδια χωρίς διακόσμηση. Όσο πιο απλό το νυφικό τόσο καλύτερο. Μπορείτε να διαλέξετε ένα σχέδιο με βαθιά λαιμόκοψη που ξεκινάει από την άκρη των ώμων, ή βαθύ ντεκολτέ, στενό στους γοφούς που ανοίγει σε γραμμή Α.
2. Αν επιλέξετε να μην έχετε έξω τα μπράτσα σας, προτιμήστε κάποιο κοντό στενό μανίκι, και αποφύγετε τα γεμάτα στρογγυλά μανίκια που προσθέτουν όγκο.
Μπορείτε να διαλέξετε νυφικό με ξεχωριστό μπούστο και φούστα. Επειδή χωρίζει τη σιλουέτα, κολακεύει. Προσοχή όμως στο στυλ που θα επιλέξετε. Καλό είναι το μπούστο να είναι στενό, με κάποια διακριτική διακόσμηση, και φούστα σε γραμμή Α.
3.  Αν επιλέξετε κάποιο στυλ με σούρες και ντραπαρίσματα, επιλέξτε να είναι διαγώνια και όχι οριζόντια.
4. Αποφύγετε τα γεμάτα νυφικά και τις πιέτες γιατί προσθέτουν όγκο. Σχέδια σε ίσια γραμμή σας κολακεύουν αρκεί να είστε ψηλή, διαφορετικά αποφύγετε τα.
5. Επίσης αποφύγετε τα στράπλες γιατί συνήθως οι ώμοι γέρνουν προς τα μέσα και εξαιτίας της ενίσχυσης που θα χρειαστείτε, κάνοντας το πάνω μέρος πολύ στενό.



















 
Η ψηλή νύφη
Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία συγχαρητήρια! Μπορείτε να φορέσετε όποιο στυλ νυφικού σας αρέσει. Η μόνη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να αποφύγετε τα νυφικά «σωλήνας» που είναι στενά από πάνω μέχρι κάτω γιατί μπορεί αν δημιουργήσουν την εντύπωση «σκουπόξυλου», όσες καμπύλες και αν έχετε.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να διαλέξετε το υλικό που σας αρέσει (ταφτάς, μουσελίνα, δαντέλα) και σε αυτό το υλικό να επιλέξετε ένα απλό σχέδιο με ωραία τελειώματα ή στοιχεία που θα το κάνουν πιο εντυπωσιακό χωρίς να το φορτώνουν υπερβολικά. Μπορεί στη βάση του λαιμού να υπάρχει μια σειρά από διακριτικές χάντρες, δαντέλα στο τελείωμα του μανικιού ή της φούστας, μία εντυπωσιακή πλάτη, διαφορετικά υλικά στην ουρά όπως δαντέλα και οργάντζα.












Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου