Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Οι τάσεις στα νυφικά του 2011

Φαίνεται πως φέτος οι σχεδιαστές έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή, όχι τόσο στις γραμμές, αλλά στο «στόλισμα» των νυφικών. Έτσι, τα νυφικά για το 2011 έχουν πολλές λεπτομέρειες που τους δίνουν περισσότερο όγκο και λούσο, όπως κρύσταλλα και πέρλες, κεντημένες λεπτομέρειες, αλλά και υφασμάτινα λουλούδια φτιαγμένα και ραμμένα στο χέρι. Έτσι, αν πρέπει να «κωδικοποιήσουμε» τις κυριότερες τάσεις για τα νυφικά του 2011, θα τις συνοψίζαμε στις εξής κατηγορίες:

3D: Ναι, σωστά το’ πιασες απ’ την αρχή, γιατί εδώ θα μιλήσουμε για …ειδικά εφφέ! Όχι κινηματογραφικά, αλλά για τα «κολπάκια» που επινόησαν οι σχεδιαστές νυφικών για να μας χαρίσουν νυφικά που σαν έχουν βγει από κινηματογραφικές υπερπαραγωγές. Η τρίτη διάσταση, λοιπόν, που πρόσθεσαν οι σχεδιαστές στα νέα νυφικά είναι ο όγκος, που επιτυγχάνεται με ανάγλυφες λεπτομέρειες. Στην πράξη αυτό τι σημαίνει; Χρησιμοποιήθηκε πολύ το βολάν για να προσθέσει έξτρα όγκο στους ώμους και στο ντεκολτέ και τα υφασμάτινα φλοράλ μοτίβα (πέταλα, ακόμη και κορσάζ) φτιαγμένα στο χέρι από καθαρό μετάξι ή οργάνζα για να προσθέσουν, εκτός από όγκο, πολύ ρομαντισμό και θηλυκότητα στα νυφικά φορέματα του 2011. Τα φλοράλ «εφφέ» αγάπησε πολύ αυτή τη σεζόν ο οίκος Lanvin και ακολούθησαν οι οίκοι Chanel, Allure (σειρά Bridals), Alfred Angelo, Elie Saab, Amalia Carrara, Melissa Sweet αλλά και οι «δικοί» μας Demetrios και Aslanis.

Βling-bling: Εκτός από τις λουλουδένιες προσθήκες, επιβλητική παρουσία στα νυφικά του 2011 κάνουν και οι λεπτομέρειες που …γυαλίζουν! Κρύσταλλα (ιδιαίτερα από τον οίκο Swarovski, o oποίος κάνει όλο και επιβλητικότερη την παρουσία του στις πασαρέλες), πέρλες, ημιπολύτιμοι λίθοι, αλλά και πολλές (μα πάρα πολλές) παγιέτες και σεκάνς. Νυφικά στολισμένα είδαμε στις κολεξιόν των Τemperley of London, Priscilla of Boston, Oleg Cassini, Aire Barcelona (δεξια), Pronovias.

Tούλι, δαντέλα, φιλούρες: Και δε μιλάμε μόνο για το βέλο. Το τούλι φέτος «έντυσε» ολόκληρο το νυφικό φόρεμα. Είδαμε νυφικά όπου η κύρια σιλουέτα διαγράφεται με ένα φόρεμα σε απλές γραμμές, το οποίο έχει κατά μία έννοια «επενδυθεί» με ένα δεύτερο layer από τούλι (στις πλείστες φορές διακοσμημένο με δαντέλα), το οποίο ενώ αφήνει να διαγραφεί η απλή γραμμή του νυφικού, του προσθέτει ένα έξτρα όγκο και περισσότερο ρομαντισμό. Αυτό το στυλ επικρατεί στις συλλογές των San Patrick, Οscar de la Renta (αριστερα), Vera Wang, Angel Sanchez, Simone Carvalli.

Aσυμμετρία: Για τις νύφες που δεν προτιμούν τα φλοράλ μοτίβα, τα sequins, τα τούλια και γενικώς προτιμούν ένα νυφικό χωρίς πολλά «φρου φρου κι αρώματα», οι σχεδιαστές φρόντισαν να δώσουν λύσεις, σχεδιάζοντας νυφικά με ασύμμετρες γραμμές – είπαμε, τα νυφικά του 2011 δεν είναι απλά. Έτσι, θα δεις πολλά φορέματα με ένα ώμο ή ασυνήθιστα ντεκολτέ, σε σχήμα «χαμόγελο» που αφήνουν να φανεί μόνο ένα μικρό μέρος του ώμου. Ειδικά τα τελευταία προσθέτουν πολλή αριστοκρατική φινέτσα. Μετρ του είδους η αγαπημένη Vivienne Westwood και ακολουθούν οι Justin Alexander, Amsale, Watters & Watters, Lazaro, Ulla-Maija. L’ Ezu Atelier.








Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου