Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Προσκλητήρια γάμου

Ορίσατε την ημερομηνία γάμου, βρήκατε κουμπάρο και παπά, διευθετήσατε και τα της δεξίωσης και τώρα πρέπει να παραγγείλετε τα προσκλητήρια γάμου. Μόνο που το «τώρα» φροντίστε να είναι 3-4 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για να τυπωθούν δείγματα να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και να αποσταλούν έγκαιρα στους προσκεκλημένους σας.

Πιο κάτω ακολουθούν κάποιες κατευθυντήριες που θα σας βοηθήσουν στην τόσο στη σωστή οργάνωση του όλου εγχειρήματος, που είναι μεν περίπλοκο, αλλά όχι δύσκολο, φτάνει να ξέρετε τι θέλετε από τα προσκλητήρια του γάμου σας.

Πρώτα απ΄όλα σκεφτείτε πως το προσκλητήριο είναι ο «αγγελιoφόρος» που θα πάρει το χαρμόσυνο μήνυμα στους φίλους, συγγενείς και γνωστούς σας ότι παντρεύεστε. Οι περισσότεροι από αυτούς θα μάθουν από αυτό το προσκλητήριο ότι υπάρχει κάποιο άτομο στη ζωή σας, με το οποίο έχετε αποφασίσει να μοιραστείτε την υπόλοιπη ζωή σας. Γι’ αυτό, το προσκλητήριο είναι το πρώτο «δείγμα» που θα δώσετε στον κόσμο για τη σχέση σας.

Τα προσκλητήρια γάμου είναι επίσης, η πρώτη «εικόνα» που θα έχουν οι καλεσμένοι σας για το γεγονός στο οποίο τους προσκαλείτε. Όταν θα πάρουν στο προσκλητήριο στα χέρια τους, θα πρέπει να τους δημιουργηθούν συναισθήματα χαράς, ζεστασιάς, ακόμη και ευχάριστης αγωνίας για το σημαντικό αυτό γεγονός. Θα πρέπει, επίσης, το προσκλητήριο να τους κάνει να νιώσουν ξεχωριστοί που τους επιλέξατε να βρίσκονται εκεί στην πιο σημαντική μέρα της ζωής σας.

Γι’ αυτό φροντίστε τα προσκλητήρια γάμου σας να είναι στο ίδιο ύφος και στυλ με το υπόλοιπο θέμα του γάμου. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε ένα χρωματικό θέμα, το οποίο να έχει μια συνοχή και θα είναι παρών σε όλες τις παραμέτρους της γαμήλιας τελετής αλλά και της γαμήλιας δεξίωσης. Για παράδειγμα, αποφασίζετε πως σας αρέσει το απαλό κίτρινο. Θα βάλετε αυτό το στοιχείο στο προσκλητήριο (μπορεί ο φάκελος να είναι σε απαλό κίτρινο, ή η κορδέλα που θ’ ανοίγει το προσκλητήριο, ή ένα κίτρινο λουλούδι στο εξώφυλλο του προσκλητηρίου κ.τ.λ.). Αυτό το κίτρινο, μπορεί να υπάρχει ως στοιχείο στην διακόσμηση της εκκλησίας, στα ρούχα που θα φορέσουν οι παράνυμφοι, στη διακόσμηση της αίθουσας της δεξίωσης, στις μπομπονιέρες, στη γαμήλια τούρτα,  κ.τ.λ.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα προσκλητήρια του γάμου σας πρέπει να ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ και να έχουν μια συνοχή ως προς το ύφος που θα κυριαρχεί τόσο στην γαμήλια τελετή, όσο και στη δεξίωση. Αναλόγως του προϋπολογισμού σας, αλλά και του αριθμού των προσκλητηρίων που θα τυπώσετε (πάντα να  παραγγείλετε λίγα περισσότερα απ’ απ’ τον αριθμό των καλεσμένων που προτίθεστε να προσκαλέσετε), θα πρέπει να αποφασίσετε το μέγεθος, το είδος (κάρτα, ανοιγόμενο, κ.τ.λ.), το υλικό του χαρτιού και του φακέλου, αλλά και αν θα υπάρχει έξτρα διακόσμηση πάνω στο προσκλητήριο (κορδέλα, λουλούδι, δαντέλα, κ.τ.λ.).

Το ίδιο προσεκτικά θα αποφασίσετε και το κείμενο που θα τυπώσετε στα προσκλητήρια του γάμου σας. Υπάρχουν τα κλασσικά κείμενα, τα ρομαντικά κείμενα, τα ποιητικά κείμενα, τα χιουμοριστικά, τα απλά κ.τ.λ. Ανάλογα, λοιπόν, με το λεκτικό, θα πρέπει να αποφασίσετε και τη γραμματοσειρά, το χρώμα της, αλλά και την υφή της, σε περίπτωση που τη θέλετε ανάγλυφη.

Ψάξτε για το κατάλληλο τυπογραφείο, που θα σας προσφέρει αρκετές επιλογές από τα πιο πάνω στοιχεία, ώστε να είστε σε θέση να πάρετε πιο εύκολα τις αποφάσεις σας.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου