Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τα 4 πρώτα μεγάλα βήματα για τον γάμο σας

Τα 4 πρώτα μεγάλα βήματα για τον γάμο σας

1.         Να ορίσετε ημερομηνία γάμου
2.         Να υπολογίσετε κατά προσέγγιση τον αριθμό των καλεσμένων
3.         Να βρείτε την εκκλησία που θα γίνει το μυστήριο
4.         Να ανακαλύψετε τον χώρο που θα γίνει η δεξίωση του γάμου σας

Ημερομηνία Γάμου

Ο ορισμός ημερομηνίας γάμου όπως είναι φυσικό αποτελεί το πρώτο βήμα για το γάμο. Επειδή, οι γάμοι έχουν πλέον συμπτυχτεί στην περίοδο του καλοκαιριού και επειδή αρκετές εκκλησίες συγκαταλέγονται στις δημοφιλείς, η ημερομηνία γάμου πρέπει να ορίζεται περίπου 12 μήνες πριν. Σκεφτείτε πάντως σοβαρά τα οικονομικά και πρακτικά οφέλη που μπορείτε να έχετε αν επιλέξετε μια εποχή και μια εκκλησία για τον γάμο σας που δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο το καλοκαίρι. Είναι εξίσου όμορφοι και οι γάμοι του χειμώνα! Ο ορισμός της ημερομηνίας γάμου πολλές φορές γίνεται σε συνδυασμό με την εύρεση της εκκλησίας και του χώρου της δεξίωσης και τελικά επιλέγεται ανάλογα με την διαθεσιμότητα ημερομηνιών στους χώρους της επιλογής σας.

Αριθμός καλεσμένων

Το 2ο βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί από τον αριθμό των καλεσμένων εξαρτάται αν θα διαλέξετε μια μεγάλη ή μια μικρότερη εκκλησία, πόσα προσκλητήρια θα τυπώσετε, πόσες μπομπονιέρες θα παραγγείλετε και φυσικά τι χωρητικότητας χώρο δεξίωσης πρέπει να αναζητήσετε! Χωρίς τον αριθμό των καλεσμένων είναι σαν να ψάχνετε στα τυφλά, γι’ αυτό φτιάξτε τις αρχικές λίστες τώρα, ώστε να έχετε στα χέρια σας νούμερα, ακόμη κι αν είναι κατά προσέγγιση.

Εκκλησία

Το 3ο βήμα(και τις περισσότερες φορές παράλληλα με τον ορισμό της ημερομηνίας του γάμου) είναι η εύρεση της εκκλησίας, στην οποία θα γίνει ο γάμος σας. Ξεκινήστε από νωρίς να ψάχνετε την εκκλησία που θέλετε να παντρευτείτε, ειδικά αν προτιμάτε κάποια από τις δημοφιλείς μεγάλες εκκλησίες ή κάποιο γνωστό ξωκλήσι. Δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε και τυπικά τη διαδικασία, καθώς δεν επιτρέπεται να κλείσετε εκκλησία τόσο νωρίς. Θα πρέπει όμως άτυπα να ζητήσετε από τον ιερέα να κρατήσει την ημερομηνία και την ώρα του γάμου σας και μόλις τα χρονικά πλαίσια το επιτρέπουν θα ολοκληρώσετε και τυπικά τη διαδικασία με την έκδοση της άδειας γάμου. Η εκκλησία είναι σημαντικό να επιλεγεί από νωρίς, γιατί συνδέεται κατά μία έννοια και με τον χώρο της δεξίωσης, αφού δεν θα πρέπει να απέχουν γεωγραφικά παρά μερικά μόλις χλμ.

Χώρος δεξίωσης

Εφόσον θα ακολουθήσει δεξίωση μετά τον γάμο σας, η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσετε τον χώρο που θα τη φιλοξενήσει είναι ένας περίπου χρόνος πριν από το μυστήριο. Το 4ο από τα πρώτα σημαντικά βήματα είναι αυτό που θέλει αρκετό χρόνο από εσάς, αλλά και καλή διάθεση. Κάντε έρευνα αγοράς, δείτε στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν τις επιλογές που υπάρχουν, κλείστε το ραντεβού σας και ξεκινήστε τις εξορμήσεις για να δείτε από κοντά τους χώρους και να ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους.Το ιδανικότερο θα ήταν να σας δοθεί  η ευκαιρία να δείτε τους χώρους σε πραγματικές συνθήκες, να παραστείτε σε κάποια δεξίωση και να διαπιστώσετε οι ίδιοι τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται.






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου