Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για το νυφικό μακιγιάζ

Επιτέλους, βρήκες το νυφικό σου, διάλεξες το catering, το στολισμό και ίσως αποφάσισες και το χτένισμα που θα κάνεις. Αλλά τι γίνετε με το μακιγιάζ?
 

Βασική φροντίδα: Μία βασική και σταθερή φροντίδα τοτ δέρματος και των νυχιών σας, είναι η βάση για να πετύχετε το τέλειο νυφικό look που θέλετε. Μιλήστε με κάποιον επαγγελματία αισθητικό για το πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας, όπως τακτικούς καθαρισμούς δύο μήνες πριν το γάμο σας, και επισκέψεις για μανικιούρ και πεντικιούρ. Όσο περισσότερο φροντίζετε τα νύχια σας, τόσο καλύτερα και πιο δυνατά γίνονται.
 

Επιλογή μακιγιέρ: Η τέχνη και η ικανότητα ενός make up artist έρχεται με την εμπειρία. Ζητήστε να δείτε δουλειά τους, ρωτήστε τους για σκιάσεις και φωτισμούς και πως επηρεάζουν το νυφικό μακιγιάζ και τις φωτογραφίες. Δείτε τον “αέρα” με τον οποίο απαντάει στις ερωτήσεις σας.
 

Που θα βρείτε τον ιδανικό make up artist: Μην ξεχνάτε ότι το πρόσωπο σας είναι αυτό που θα κοιτάνε όλοι γι’ αυτό δώστε λίγη προσοχή παραπάνω στο μακιγιέρ που θα επιλέξετε. Ένας καλός τρόπος είναι να ρωτήσετε κάποια φίλη σας που παντρεύτηκε και σας άρεσε το μακιγιάζ της. Βέβαια καλό είναι να κάνετε και τη δική σας έρευνα. Ξεφυλλίστε περιοδικά γάμου, αναζητήστε στα credits των editorials που σας αρέσουν τα ονόματα των make up artist και επικοινωνήστε μαζί τους (προσοχή, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε μαζί τους εκτός πρακτορείου που συνεργάζονται για να μην πληρώσετε την αμοιβή πρακτορείου). Τέλος, οι γνωστοί οίκοι καλλυντικών έχουν ειδικούς μακιγιέρ τους οποίους μπορείτε να εμπιστευθείτε.
 

Πως να επιλέξετε το look σας: Το στυλ που θα επιλέξετε, πρέπει να ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας:
Την ώρα της τελετής και της δεξίωσης. Αν είναι πρωί επιλέξτε ένα πιο φυσικό μακιγιάζ σε αντίθεση με το βράδυ που μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο έντονο και εντυπωσιακό μακιγιάζ.
Την εποχή που θα γίνει ο γάμος. To καλοκαίρι που είστε πιο μαυρισμένες και το δέρμα σας φαίνετε πιο υγιές, σε συνδυασμό με τη ζέστη, καλό είναι να προτιμήσετε ένα φυσικό μακιγιάζ που θα τονίσει και θα φωτίσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σας. Σε αντίθεση με το χειμώνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο σκούρα και φωτεινά χρώματα για να δώσετε ένταση και λάμψη στο πρόσωπο σας.
Αν η τελετή και η δεξίωση γίνει σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Το φυσικό φως έχει διαφορετικές ανάγκες από το τεχνητό φως που είναι πιο “σκληρό” και θέλει περισσότερη προσοχή.
Δοκιμαστικό ραντεβού: Πάρτε μαζί σας φωτογραφίες μακιγιάζ που σας άρεσαν. Μην πάτε μόνη σας αλλά με κάποιον που σας γνωρίζει καλά και εμπιστεύεστε τη γνώμη του και μην ξεχάσετε να έχετε και μια φωτογραφική μηχανή. Ρωτήστε τον τι μάρκες καλλυντικών χρησιμοποιεί, και ενημερώστε τον αν έχετε κάποια αλλεργία σε κάτι συγκεκριμένο. Πάρτε μαζί σας φωτογραφίες του νυφικού και των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε ώστε και το μακιγιάζ σας να συμπληρώνει το look και να μην είναι παράταιρο (π.χ. να έχετε διαλέξει πορτοκαλί χρωματισμούς για τη διακόσμηση και το μακιγιάζ σας να έχει ροζ τόνους).
 

Μετά το δοκιμαστικό μακιγιάζ, προσπαθήστε να κάνετε όσο περισσότερες δουλειές μπορείτε για να δείτε πόσο θα αντέξει το μακιγιάζ σας και το πρόσωπο σας θα παραμείνει φρέσκο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου