Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Γάμος στα...γρήγορα!!!

Αποφασίσατε να παντρευτείτε αλλά έχετε λιγότερο από 4 μήνες να οργανώσετε το γάμο σας? Παρακάτω σας δίνουμε συμβουλές ώστε να οργανώσετε το γάμο των ονείρων σας σε χρόνο dt!
  
 
Τι να κάνετε
 
 1. Προσλάβετε εταιρία οργάνωσης δεξιώσεων. Δεν υπάρχει λόγος να χάσετε χρόνο προσπαθώντας να μάθετε τα πάντα γύρω από το πώς να οργανώσετε το γάμο σας όταν μπορείτε να εμπιστευτείτε επαγγελματίες που ξέρουν να το κάνουν καλύτερα. Οι σύμβουλοι γάμου γνωρίζουν πού να απευθυνθούν για να σας κλείσουν την εκκλησία και το χώρο δεξίωσης που θέλετε, να οργανώσουν το catering με βάση τις δικές σας προτιμήσεις, να επιμεληθούν και της παραμικρής λεπτομέρειας μέσα στο budget και τα χρονικά περιθώρια που τους έχετε δώσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους εμπιστευτείτε και να ασχοληθείτε με κάτι άλλο!
 2. Κλείστε πακέτα γάμου. Πολλά ξενοδοχεία, χώροι δεξιώσεων και κτήματα, προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για τη δεξίωση του γάμου σας που περιλαμβάνει από catering μέχρι προσκλήσεις, dj, στολισμό και μεταφορά προς και από την εκκλησία.
 3.  Ζητήστε προτάσεις από πρόσφατα παντρεμένους φίλους σας. Εφόσον έχουν κάνει τη δουλειά δεν υπάρχει λόγος να μην το εκμεταλλευτείτε. Ρωτήστε τους τι κάνανε, πού καταλήξανε και αν έχουν να σας προτείνουν κάποιον καλό συνεργάτη τους.
 4.  Βάλτε προτεραιότητες με το σύντροφο σας και εστιάστε στα σημεία του γάμου που είναι σημαντικά για εσάς. Βάλτε χρονικά περιθώρια τα οποία θα τηρήσετε.
 5.  Περιορίστε τη λίστα των καλεσμένων σε αυτούς που πραγματικά θέλετε να καλέσετε. Όσο λιγότεροι καλεσμένοι τόσο περισσότερο χρόνο (και χρήμα) μπορείτε να γλυτώσετε οργανώνοντας πώς θα καθίσουν, φτιάχνοντας τις προσκλήσεις και τις μπομπονιέρες, και επικοινωνώντας μαζί τους για να επιβεβαιώσετε ότι θα έρθουν.
 6.  Χρησιμοποιήστε το internet. Δείτε δουλειές και επικοινωνήστε με τους συνεργάτες και τους προμηθευτές που σας ενδιαφέρουν με μαζικά email και κάντε έτσι το αρχικό ξεκαθάρισμα.
 7.  Πηγαίνετε σε εκθέσεις γάμων (αν γίνετε κάποια τη περίοδο εκείνη). Στις εκθέσεις θα βρείτε αρκετούς επαγγελματίες μαζεμένους και θα μπορείτε να συγκρίνετε και να κάνετε επαφές μαζί τους χωρίς να ξοδέψετε χρόνο.
 8.  Να είστε ευέλικτοι. Επειδή υπάρχει ο χρονικός περιορισμός ίσως χρειαστεί να βρείτε κάποια άλλη εκκλησία από αυτήν που θέλετε ή κάποιο άλλο catering που είναι διαθέσιμο. Το Σάββατο είναι η μέρα που γίνονται οι περισσότεροι γάμοι και πολύ πιθανό είναι να μη βρείτε κάποιο Σάββατο ελεύθερο. Αντί για αυτό μπορείτε να κάνετε το γάμο σας Παρασκευή ή Κυριακή και τη δεξίωση αντί για βράδυ να τη κάνετε νωρίς το απόγευμα. Λύσεις υπάρχουν για όλα τα προβλήματα αρκεί εσείς να θέλετε να τις δείτε.
 
Τι να αποφύγετε
 
 1. Να είστε απόλυτοι με αυτό που θέλετε. Με τον περιορισμό του χρόνου λεπτομέρειες που θέλουν πολύ προετοιμασία, όπως χειροποίητα διακοσμητικά για τις μπομπονιέρες, μπορεί να μην είναι δυνατό να γίνουν.
 2.  Να συμβιβαστείτε. Επειδή υπάρχει ο χρονικός περιορισμός δεν σημαίνει ότι θα πάρετε ότι βρείτε εύκαιρο. Υπάρχουν πολλοί σωστοί επαγγελματίες και συνεργάτες που μπορείτε να διαλέξετε, ακόμη και αν δεν είναι η πρώτη σας επιλογή.
 3.  Να ξεχάσετε το budget σας. Το ότι δεν έχετε χρόνο να βρείτε τον καλύτερο συνδυασμό τιμής και ποιότητας δε δικαιολογεί να πάτε με τον πιο ακριβό. Έχετε πάντα στο μυαλό σας το budget και ακολουθήστε το.
 4.  Να μη ζητήσετε βοήθεια. Οι φίλοι και οι συγγενείς σας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν με μεγάλη τους χαρά. Αναθέστε τους αρμοδιότητες με συγκεκριμένες οδηγίες και προθεσμίες

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου