Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οργανώστε τον μήνα του μέλιτος!!

Μπορεί η οργάνωση του γάμου σας να σας έχει δημιουργήσει απίστευτο άγχος και κούραση, αλλά το ταξίδι του μέλιτος θα είναι η αποζημίωση σας! Βέβαια, ακόμη και για αυτό θα πρέπει να οργανωθείτε!
 
*  Αρχίστε να ψάχνετε προορισμούς όσο το δυνατόν νωρίτερα. Προσπαθήστε να κλείσετε ξενοδοχείο και τρόπο μεταφοράς αμέσως μόλις καταλήξετε στην ημερομηνία του γάμου σας και κλείσετε την εκκλησία. Οι κλασσικοί γαμήλιοι προορισμοί κλείνουν αμέσως και μετά θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα.
* Σκεφτείτε τον ιδανικό για εσάς προορισμό που θα ταιριάζει και με την εποχή που θα κάνετε το γάμο σας. Αν ο γάμος σας γίνει το καλοκαίρι θα είναι πιο εύκολο να βρείτε έναν καλοκαιρινό προορισμό στην Ευρώπη αλλά όχι σε άλλες περιοχές, ενώ αν ο γάμος σας γίνει το χειμώνα προτιμήστε να πάτε σε κάποιο βουνό ή σε κάποιο εξωτικό προορισμό που θα είναι καλοκαίρι.
* Κάντε μία λίστα με τους προορισμούς που προτιμάτε. Κάντε έρευνα να δείτε αν η περίοδος που θέλετε να πάτε είναι και η κατάλληλη εποχή. Δεν θέλετε να πάτε σε έναν εξωτικό προορισμό την περίοδο των βροχών.
* Ρωτήστε τους φίλους σας να σας προτείνουν μέρη που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ή που έχουν επισκεφτεί.  Αν έχουν πάει εκεί που θέλετε να πάτε και εσείς, ζητήστε τους να σας προτείνουν μέρη να επισκεφτείτε και εστιατόρια να φάτε.
* Αν αναλάβει την οργάνωση του ταξιδιού σας κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο προτιμήστε ένα που έχει εμπειρία στα συγκεκριμένα ταξίδια ώστε να σας προτείνει προορισμούς ιδανικούς για εσάς.
* Βάλτε στην άκρη ένα ποσό ώστε να κάνετε κάτι ιδιαίτερο στο ταξίδι σας, όπως να πάτε σε ένα σπα, να κάνετε μαθήματα κατάδυσης, ή να πάτε σε ένα πολύ καλό εστιατόριο.
* Αν πάτε σε κάποιο εξωτικό προορισμό τσεκάρετε ότι έχετε κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια και οργανώστε ένα φαρμακείο με τα είδη πρώτης ανάγκης όπως αναλγητικά, κρέμες για τσιμπήματα, εντομοαπωθητικά, κρέμες κορτιζόνης κτλ.
* Δείτε τι γλώσσα μιλάνε και πάρτε ένα λεξικό ή μάθετε κάποιες βασικές και χρήσιμες λέξεις.
 
* Αγοράστε ή δανειστείτε μία πολύ καλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Πάρτε έξτρα κάρτες μνήμης ώστε να βγάλετε όσες θέλετε ανενόχλητοι.
* Αν θα πάτε ταξίδι σε κάποιο προορισμό που ξέρετε ότι θα κάνετε πολλά ψώνια, όπως στην Αμερική, πάρτε μαζί σας και μία έξτρα άδεια βαλίτσα ή σακβουαγιάζ.
* Επιβεβαιώστε ότι η ταυτότητα και το διαβατήριο σας είναι εντάξει και δεν έχουν λήξει ή χρειάζονται ανανέωση.
 
* Αν έχετε σκοπό να μείνετε έγκυος στο μήνα του μέλιτος μιλήστε με το γυναικολόγο σας. Αν παίρνετε αντισυλληπτικά χάπια, σταματήστε τα τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα.
* Ενημερωθείτε για το νόμισμα της χώρας που θα επισκεφτείτε και αλλάξτε χρήματα. Ρωτήστε αν η χρήση πιστωτικής κάρτας είναι δυνατή σε χώρους όπως το ξενοδοχείο που θα μείνετε, εστιατόρια, μουσεία και καταστήματα.
* Αν έχετε κάποιο κατοικίδιο και φεύγετε σε περίοδο αιχμής, ψάξτε από νωρίς κατάλυμα που θα το φιλοξενήσει.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου