Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Οργανώνοντας τα προσκλητήρια του γάμου

Οι προσκλήσεις του γάμου σας που θα διαλέξετε θα πρέπει να συμπληρώνουν την εικόνα και το στυλ που θέλετε να έχει ο γάμος σας. Η πρόσκληση σας είναι η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι καλεσμένοι σας για το πως θα είναι ο γάμος σας και τι να περιμένουν.
Παρόλο που ο σχεδιασμός της πρόσκλησης του γάμου σας φαίνετε σαν εύκολη διαδικασία, το ίδιο εύκολο είναι να πάει κάτι λάθος. Το βασικό είναι να μην υποτιμήσετε το χρόνο που μπορεί να σας πάρει για να διαλέξετε τα προσκλητήρια σας. Αφού διαλέξετε το σχέδιο θα πρέπει να σκεφτείτε τι θα γράφει μέσα. Όσα διαφορετικά σχέδια υπάρχουν, υπάρχουν σχεδόν άλλοι τόσοι τρόποι για το πως θα είναι το κείμενο. Αφού καταλήξετε και στο κείμενο θα πρέπει να σκεφτείτε τον τρόπο που θα στείλετε τις προσκλήσεις, να αγοράσετε τους ανάλογους φακέλους που θα προστατέψουν το φάκελο και να κάνετε μια λίστα με τις σωστές διευθύνσεις και ονόματα αυτών που θέλετε να καλέσετε.
Για να πάνε όλα καλά και να μην έχετε να ανησυχήσετε για τη θεία στο χωριό αν θα παραλάβει τη πρόσκληση της έγκαιρα και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις,φτιάξτε ένα πρόγραμμα  ώστε να είναι όλα υπό έλεγχο.
Αποστολή. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η κατάλληλη περίοδος για να στείλετε τις προσκλησεις του γάμου σας είναι 6 με 8 εβδομάδες νωρίτερα. Μετρήστε στο ημερολόγιο ανάποδα από τη μέρα του γάμου σας και σημειώστε πότε είναι το νωρίτερο και το αργότερο που θα πρέπει να έχετε έτοιμες τις προσκλήσεις για αποστολή.
Διευθύνσεις. Θα χρειαστείτε 1 με 2 βδομάδες για να φτιάξετε τους φακέλους και να γράψετε τις διευθύνσεις. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από την περίοδο που θα στείλετε τις προσκλησεις του γάμου σας (αν π.χ. η αποστολή συμπέσει με κάποια γιορτή πολύ πιθανό να καθυστερήσει η παράδοση) και από το πόσες προσκλήσεις πρέπει να φτιάξετε. 
Παραγγελία. Ανάλογα με το προσκλητήριο που θα διαλέξετε, το πόσο πολύπλοκο είναι και τι αλλαγές θα κάνετε στο αρχικό του σχέδιο, υπολογίστε 3 με 6 εβδομάδες μέχρι να παραλάβετε τις τελικές προσκλήσεις του γάμου σας.
Επιλογή. Το ιδανικό λοιπόν είναι να ξεκινήσετε να κοιτάτε για τις προσκλήσεις σας 4 με 5 μήνες νωρίτερα. Αν πάλι θέλετε οι προσκλήσεις σας να είναι ιδιαίτερες και χρειάζονται κάποια ειδική κατασκευή καλό είναι να ξεκινήσετε ακόμη και 6-8 μήνες νωρίτερα. Καλύτερα να έχετε περισσότερο χρόνο μπροστά σας παρά να τρέχετε να προλάβετε τελευταία στιγμή.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου