Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μυστικά ομορφιάς για να λάμψετε την μέρα του γάμου σας...

Όπως η οργάνωση του γάμου σας θέλει χρόνο, έτσι θέλει και η σωστή προετοιμασία σας για να είστε όσο πιο όμορφη μπορείτε.
 

Μαλλιά: Το νέφος, το πιστολάκι, το βάψιμο, τα προϊόντα styling και όχι μόνο,  καταστρέφουν και θαμπώνουν τα μαλλιά. Ξεκινήστε την «επιδιόρθωση», αλλάζοντας αρχικά τη διατροφή σας. Φαγητά με βιταμίνη Β όπως τα ψάρια, τα αυγά, και οι ξηροί καρποί, βοηθάνε τα μαλλιά να γίνουν πιο λαμπερά. Πηγαίνετε στο κομμωτήριο τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να σας καθαρίζουν τις άκρες από τη ψαλίδα και κάντε μία βαθιά ενυδατική μάσκα μία φορά τη βδομάδα.

Μάτια: Τα μάτια είναι το παράθυρο της ψυχής, και τη μέρα του γάμου σας θα λένε πολλά, αρκεί να είναι ξεκούραστα. Τα ξενύχτια για να τελειώσετε τις μπομπονιέρες, και να γλεντήσετε τις «τελευταίες» μέρες ελευθερίας σας με τις φίλες σας, πολύ πιθανό να σας «χάρισαν» κόκκινα μάτια με μαύρους κύκλους. Αποφύγετε τα, ή τουλάχιστον μειώστε τα. Αποφύγετε το πολύ αλκοόλ και αλάτι που βοηθάει στο πρήξιμο των ματιών, χώρους με πολύ καπνό, κάντε καλό καθαρισμό πριν πέσετε για ύπνο και κάντε μάσκα ματιών τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα. Κομπρέσες με χαμομήλι βοηθάνε τα μάτια να παραμείνουν καθαρά.

Χείλια: Τα χείλια σας χρειάζονται και αυτά τη δέουσα προσοχή για να είναι μαλακά και όμορφα. Κάντε απολέπιση με μία οδοντόβουρτσα και χλιαρό νερό, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προτιμήστε κραγιόν με αντηλιακό ακόμη και το χειμώνα, και κρατάτε τα ενυδατωμένα συνέχεια.      
    
Πρόσωπο: Τουλάχιστον έξι μήνες πριν το γάμο σας, ξεκινήστε τους καθαρισμούς προσώπου και αν έχετε θέμα με ακμή και σπυράκια, τώρα είναι ο καιρός να δείτε κάποιο δερματολόγο. Χρησιμοποιείστε μία καλή ενυδατική κρέμα ημέρας (πάντα με δείκτη προστασίας) και μία ειδική κρέμα νύχτας. Οι κρέμες νύχτας έχουν εντελώς διαφορετική λειτουργία από αυτές της μέρας, γιατί δεν προσφέρουν προστασία, αλλά βοηθούν το δέρμα να αναπλάσει τα νεκρά κύτταρα και να αναζωογονηθεί. Μία φορά την εβδομάδα κάντε κάποια βαθιά ενυδατική μάσκα, από τις έτοιμες που υπάρχουν στο εμπόριο ή φτιάξτε τις δικές σας! Το πρόσωπο θέλει χρόνο για να μπορέσει να βελτιωθεί. Το πιο βασικό και εύκολο από όλα είναι να αρχίσετε να πίνετε πολύ νερό, κυρίως εφόσον η σωστή ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα ενός λαμπερού δέρματος!

Λαιμός: Είναι αλήθεια ότι ο λαιμός είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία που φανερώνει την ηλικία. Αυτό γίνετε κυρίως γιατί δεν του δίνετε την προσοχή που πρέπει και δεν γίνετε η σωστή περιποίηση. Κάντε μία μαλακή απολέπιση (το δέρμα του λαιμού είναι πολύ πιο λεπτό από του προσώπου) και ενυδατώνετε καθημερινά. Σκεφτείτε ότι ο λαιμός δεν έχεις ιδρωτοποιούς αδένες όπως το πρόσωπο, άρα χρειάζεται και αυτός ενυδάτωση, αν όχι περισσότερη από το πρόσωπο.

Σώμα: Αν ο γάμος σας δεν είναι αρκετά καλός λόγος να ξεκινήσετε σωστή διατροφή και άσκηση, τότε τίποτα δεν θα είναι! Αρχίστε να γυμνάζεστε, (αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο, ή αν δεν θέλετε να κάνετε τη γράμμωση της Πετρουλάκη, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις), πίνετε πολύ νερό (ένας εύκολος τρόπος να χάσετε κιλά), και κάντε καθημερινή απολέπιση.
 
Πόδια: Μπορεί να μην δείξετε τα πόδια σας τη μέρα του γάμου σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους δώσετε την ανάλογη προσοχή, τουλάχιστον για το μήνα του μέλιτος σας. Προτιμήστε αποτρίχωση με κερί αντί για ξυράφι. Οι τρίχες θα μαλακώσουν και τα πόδια σας θα παραμείνουν μαλακά περισσότερο καιρό. Μετά από κάθε μπάνιο μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε κρέμα σώματος, όσο είναι ακόμη νωπό το δέρμα σας. Τέλος, μην περιμένετε τη τελευταία βδομάδα πριν το γάμο σας για να περιποιηθείτε σωστά τα νύχια και τις φτέρνες σας. Ένα επαγγελματικό πεντικιούρ δεν γίνετε μόνο για να είναι ωραία τα νύχια σας αλλά για την σωστή υγιεινή των άκρων σας. Τουλάχιστον μία φορά βδομάδα κάντε απολέπιση στις φτέρνες σας και φοράτε κάλτσες στον ύπνο σας, έχοντας βάλει πολύ ενυδατική κρέμα, ώστε να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου