Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τι να κάνετε με τους καλεσμένους του γάμου σας...

Η μέρα του γάμου σας είναι η μέρα που θέλετε να μοιραστείτε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε. Αρχίζοντας να σημειώνετε ποιους θα καλέσετε μπορεί να θέλετε να καλέσετε όλους όσους γνωρίζετε, ακόμη και αν τους έχετε συναντήσει μόνο μία φορά στη ζωή σας! Αρχικά σκεφτείτε αν ο γάμος σας θέλετε να είναι μεγάλος και ανοιχτός ή πιο μικρός και οικογενειακός, όπως επίσης και το budget που έχετε διαθέσιμο. Η λίστα καλεσμένων είναι ίσως το αρχικό και πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας και αυτό που θα καθορίσει τον υπόλοιπο γάμο σας. Σας δίνουμε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος σας.

Παιδιά: Εξαρτάται από εσάς και το σύντροφο σας να αποφασίσετε αν θέλετε να έχετε παιδιά στο γάμο σας. Θα πρέπει να σκεφτείτε το είδος της δεξίωσης που θέλετε να κάνετε και αν θα σας πειράξουν οι φωνές, τα κλάματα, η σύγχυση και το ανακάτωμα που δημιουργούν τα παιδιά. Αν δε θέλετε παιδιά στο γάμο σας δεν είναι ανάγκη να το αναφέρετε στη πρόσκληση. Πέστε το στους δικού σας ανθρώπους και ζητήστε τους να το μεταφέρουν διακριτικά σε αυτούς που τους αφορά το θέμα. Αν πάλι απαντήσουν κάποιοι ότι θα έρθουν με τα παιδιά τους ζητήστε τους να μην τα φέρουν γιατί δε θα είναι ιδανικό περιβάλλον για αυτά.
 

Αναγγελία γάμου: Ίσως οι γονείς σας ζητήσουν να καλέσετε μακρινούς συγγενείς που μπορεί και να μην έχετε δει ποτέ στη ζωή σας μόνο και μόνο επειδή πρέπει, ενώ ξέρετε ότι δε θα έρθουν. Παρόλα αυτά όμως, όπως εσείς νοιώθετε την υποχρέωση να τους καλέσετε, μπορεί και αυτοί να νοιώσουν την υποχρέωση να έρθουν. Μια καλή ιδέα για να αποφύγετε κάτι τέτοιο είναι να τους στείλετε μια κάρτα που να τους αναγγέλλει το γάμο σας. Έτσι θα τους δείξετε ότι τους τιμάτε και τους έχετε στο μυαλό σας αλλά ο γάμος σας θα γίνει σε πολύ κλειστό κύκλο (ένα λευκό ψέμα κανέναν δεν έβλαψε!)



Συνάδελφοι: Αν θέλετε ή πρέπει να κόψετε τη λίστα των καλεσμένων σας ο καλύτερος τρόπος είναι να αφαιρέσετε τους συναδέλφους σας. Μπορείτε να καλέσετε μόνο αυτούς τους λίγους που πραγματικά θέλετε, ρισκάροντας να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Αποφεύγοντας να τους καλέσετε όλους, ο γάμος σας θα έχει μια πιο οικογενειακή και φιλική ατμόσφαιρα. Πηγαίνετε μετά το γάμο μπομπονιέρες δτη δουλειά και κεράστε τους συναδέλφους σας, λέγοντας τους ότι ο γάμος έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.



Bachelor: Όσοι είναι καλεσμένοι στο bachelor πρέπει να είναι και στο γάμο. Γι’ αυτό μην κανονίσετε κάποια μεγάλη γιορτή που θα μπορείτε να καλέσετε και τη πιο ξεχασμένη φίλη σας γιατί μετά θα πρέπει να τη καλέσετε και στο γάμο.



Φίλοι γονιών: Ο γάμος σας είναι κάτι που σίγουρα θέλουν να μοιραστούν οι γονείς σας με τους φίλους τους. Για να μην ξεφύγουν τα πράγματα, πείτε τους ότι μπορούν να καλέσουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με το σύντροφο σας. Στο κάτω κάτω, είναι ο δικός σας γάμος και θέλετε να τον περάσετε με τους δικούς σας φίλους και τους ανθρώπους που αγαπάτε.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου