Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συμβουλές για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι...

Μπορεί να νομίζουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ευγενικός και φιλικός, δυστυχώς η αλήθεια δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγωιστές, απερίσκεπτοι και αγενέστατοι. Για αυτό το λόγο πρέπει εσείς να είστε όσο πιο τυπικοί μπορείτε για να αποφύγετε (ή τουλάχιστον να μετριάσετε) τυχόν θέματα και προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν. Το βασικό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας για τη μέρα του γάμου σας είναι να είστε εσείς ευτυχισμένοι, διατηρώντας όμως και τους τύπους με όλους τους προσκεκλημένους σας.
 

Τι να κάνετε
  1. Στείλτε τις προσκλήσεις του γάμου σας 1,5 με 2 μήνες νωρίτερα. Έτσι θα δώσετε αρκετό χρόνο στους προσκεκλημένους σας να οργανωθούν.
  2. Στείλτε ευχαριστήριες κάρτες το πολύ 1 μήνα αφού έχετε λάβει το γαμήλιο δώρο. Προτιμήστε να στείλετε προσωποποιημένες, χειρόγραφες κάρτες.
  3. Διώξτε το άγχος του γάμου τη μέρα πριν το γάμο οργανώνοντας με τους κολλητούς σας να περάσετε λίγες ώρες σε ένα spa.Μην υποτιμήσετε την οργάνωση του γάμου σας. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε αρκετούς μήνες νωρίτερα για να βρείτε αυτό που θέλετε παρά να τρέχετε τελευταία στιγμή.
  4. Να έχετε στο μυαλό σας ένα ρεαλιστικό budget που θα μπορέσετε να τηρήσετε. Προσπαθήστε να υπολογίσετε 10% λιγότερο budget από αυτό που πραγματικά έχετε γιατί πάντα εμφανίζονται έξοδα που δεν έχουν υπολογιστεί.
  5. Η μέρα του γάμου σας είναι η δική σας μέρα! Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, να χαλαρώσετε και να τη χαρείτε!

Τι να μην κάνετε
  1. Αποφύγετε να κάνετε και αρραβώνες και κρεβάτι και bachelor party. Δε θα μαζέψετε περισσότερα χρήματα και μπορεί οι καλεσμένοι σας να “κουραστούν” να ασχολούνται με το γάμο σας.
  2. Αν ο γάμος σας γίνει καλοκαίρι μη διαλέξετε να κάνετε τη δεξίωση σε εσωτερικό χώρο, ιδίως αν δεν έχει καλό εξαερισμό και air-condition.
  3. Μη δίνετε πολύ σημασία στο να είναι όλα τέλεια. Σίγουρα κάτι δε θα γίνει όπως ακριβώς το θέλετε. Διασκεδάστε ακόμη και με τις αναποδιές και να είστε ευέλικτοι ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα τη λύση.
  4. Αν δεν έχετε ακόμη υπολογίσει το budget σας μην κλείσετε καμία συμφωνία. Μπορεί να το μετανιώσετε μετά και θα είναι δύσκολο να αλλάξετε αν έχετε ήδη αρχίσει να σκέφτεστε με βάση αυτό που έχετε κλείσει.
  5. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ζητάτε έγγραφες συμφωνίες με όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές σας, στις οποίες θα αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες.
  6. Η μέρα του γάμου σας είναι η μέρα και του συντρόφου σας. Μην πάρετε καμία απόφαση (εκτός από το νυφικό φυσικά!) χωρίς να το συζητήσετε μαζί.
  7. Ο γάμος είναι ένα γεγονός που κοστίζει πολύ. Μην ενθουσιαστείτε και καλέσετε όλους όσους γνωρίζετε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου