Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κάντε οικονομία στον γάμο σας

Στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε τα έξοδα του γάμου φαντάζουν πολλά και αγχώνουν πολλούς. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι για να μπορέσετε να κάνετε οικονομία  και να εξοικονομήσετε χρήματα από περιτές σπατάλες χωρίς να χάσετε την ποιότητα που επιθυμείτε για την ομορφότερη μέρα του γάμου σας.

Δεξίωση Γάμου
-> Ελαττώστε τα άτομα που θα καλέσετε στην δεξίωση προσκαλώντας αυτούς που πραγματικά επιθυμείτε και όχι αυτούς που σας υποχρεώνουν οι οικογένειές σας. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα όχι μόνο από τα έξοδα του catering, αλλά και από τις προσκλήσεις και τον στολισμό αφού ο αριθμός των τραπεζιών θα μειωθεί.
-> Χρησιμοποιείστε στον χώρο της δεξίωσης μεγάλες ροτοντες έτσι ώστε να έχετε λιγότερα τραπέζια να διακοσμήσετε.
-> Οργανώστε τον γάμο σας βράδυ Παρασκευής ή απόγευμα Κυριακής που οι τιμές είναι οικονομικότερες από τις αντίστοιχες του Σαββάτο.
-> Διακοσμήστε μόνοι σας ιδιαίτερους χώρους που θα ομορφήνουν την ατμόσφαιρα με υλικά που μπορείτε να βρείτε σε πολυκαταστήματα σε πολύ καλές τιμές (φανάρια, κεριά, βάζα).
-> Αν προγραμματίζετε το γάμο σας μην περιμένετε την τελευταία στιγμή για τις αγορές σας αλλά κάντε τις την περίοδο των εκπτώσεων. Μπορείτε να βρείτε από υλικά διακόσμησης μέχρι και νυφικό σε πολύ μειωμένες τιμές.
-> Γιατί να πρέπει να οργανώσετε το γάμο σας τους μήνες που το κάνουν όλοι (Ιούνιο, Σεπτέμβριο) όταν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κλείνοντας το γάμο σας άνοιξη(Απρίλιο, αρχές Μαϊου) ή κάποιον άλλον μήνα που οι τιμές είναι καλύτερες;

Catering Γάμου
-> Διαλέξτε το μενού που σας ταιριάζει και που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας χωρίς να υπερβάλετε στις επιλογές σας για να εντυπωσιάσετε (σε μενού κρεατικών που είναι οικονομικότερο και αρέσει στους περισσότερους δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε γαρίδες ή θαλασσινά που είναι σαφώς ακριβότερα).
-> Σερβίρετε περισσότερα ορεκτικά και finger food.
-> Αν τα έξοδα του catering σας φαίνονται πολλά κάντε ένα coctail party. Είναι πολύ της μόδας στις μέρες μας. Περιοριστείτε σε λίγα εδέσματα και γλυκά και ρίξτε το στο χορό. Δεν αποκλείεται να περάσετε πολύ καλύτερα
-> Αντί για σαμπάνια πάρτε αφρώδη οίνο. Ελάχιστοι θα καταλάβουν την διαφορά.

 
Λουλούδια Γάμου
Γαμήλια Τούρτα
-> Προτιμήστε τις κλασσικές τούρτες που αρέσουν σε όλους και μην επιλέξετε ιδιαίτερες γεύσεις που κοστίζουν περισσότερο.
-> Πολλά catering περιλαμβάνουν στο μενου την τούρτα η οποία τις περισσότερες φορές είναι "ψεύτικη" αλλά άκρως εντυπωσιακή. Ρωτήστε για αυτό το ενδεχόμενο. Θα γλιτώσετε πολλά χρήματα και κανείς δεν θα το καταλάβει!!
-> Μην υπερβάλετε στην διακόσμηση. Χρησιμοποιήστε αληθινά λουλούδια που είναι οικονομικότερα
->  Εντυπωσιάστε με τις συνθέσεις των λουλουδιών χρησιμοποιώντας οικονομικότερα άνθη και περισσότερη πρασινάδα .
-> Χρησιμοποιείστε λουλούδια εποχής
-. Διακοσμήσετε τους χώρους με υλικά που θα έχετε προμηθευτεί σε περιόδους εκπτώσεων (φανάρια, κεριά) που κοστίζουν λιγότερο αλλά φτιάχνουν ιδανική ατμόσφαιρα.
-> Συζητείστε με τον ανθοπώλη που θα αναλάβει την διακόσμηση τα χρήματα που διαθέτετε και τι οικονομικές λύσεις μπορεί να σας προτείνει . Αυτός σίγουρα ξέρει...

Προσκλήσεις και Μπομπονιέρες Γάμου
-> Επιλέξτε κλασικές προσκλήσεις που μπορείτε εύκολα να τις αποστείλετε ταχυδρομικά για να μη έχετε πολλά έξοδα αποστολής
-> Τοποθετήστε τις μπομπονιέρες στην θέση κάθε καλεσμένου στον χώρο της δεξίωσης. Θα γλιτώσετε έτσι τους "ενοχλητικούς" που ζητούν παραπάνω από μία μπομπονιέρα στον χώρο της εκκλησίας
 -> Χρησιμοποιήστε τις μπομπονιέρες σαν έξτρα διακόσμηση που θα ομορφήνει τα τραπέζια στον χώρο της δεξίωσης. Πρόταση : Μπομπονιέρα σε σχήμα λουλουδένιου μπουκέτου . Θα εντυπωσιάσετε απίστευτα τους καλεσμένους σας...
 -> Για περισσότερη οικονομία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τις μπομπονιέρες και τις προσκλήσεις χρησιμοποιώντας κάποιον γνωστό σας γραφίστα ή τυπογράφο.





Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα είναι οι ροτόντες στην αίθουσα ή στο κτήμα που θα γίνει η δεξίωση να είναι το πολύ 8 ατόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή