Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πως να διαλέξετε τα δαχτυλίδια του γάμου σας?

Παρόλο που όταν θα πάτε να αγοράσετε τις βέρες του γάμου σας ή το δαχτυλίδι των αρραβώνων σας, πιστεύετε πως τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία σας προσφέρουν σιγουριά και ασφάλεια, καλύτερα να έχετε κάνει το μάθημα σας πριν αγοράσετε τις βέρες σας.
  
  1. Αν οι βέρες ή το δαχτυλίδι των αρραβώνων που έχετε διαλέξει έχει περισσότερα από ένα διαμάντια μην αρθροίσετε το βάρος των καρατιών και συγκρίνετε τιμές με βάση αυτό το δεδομένο. Ένα μεγάλο διαμάντι σε ένα μονόπετρο μπορεί να έχει το ίδιο κόστος με 5 μικρότερα διαμάντια, παρόλο που μπορεί να έχουν το ίδιο συνολικό βάρος. Ζητήστε από το κοσμηματοπωλείο σας να σας δώσει ακριβές βάρος για το κάθε ένα διαμάντι ξεχωριστά.
  2.  Τα διαμάντια δε μπορεί σε καμία περίπτωση να βγουν σε προσφορά ή να έχουν έκπτωση. Το πιο πιθανό είναι το κοσμηματοπωλείο να έχει αυξήσει την τιμή τους ώστε με την «έκπτωση» το διαμάντι να φτάσει στην αρχική του τιμή.  
  3.  Μπορεί ένα κοσμηματοπωλείο να σας δελεάσει προωθώντας κάποια διαμάντια σε πολύ καλή τιμή, αλλά όταν πάτε εκεί να σας ενημερώνουν ότι έχουν εξαντληθεί. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να σας πουλήσουν διαμάντια πιο ακριβά.
  4.  Όσο πιο λευκό είναι ένα διαμάντι τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα του. Ένα διαμάντι που κιτρινίζει είναι χαμηλότερης ποιότητας, ασχέτου το μέγεθος του. Για να μειώσουν το κίτρινο χρώμα από τα διαμάντια κάποια κοσμηματοπωλεία χρησιμοποιούν στα καταστήματα τους πολύ δυνατές λάμπες φθορίου με έντονο μπλε φωτισμό. Αυτό κάνει τα διαμάντια να δείχνουν ακόμη πιο λευκά από ότι είναι στη πραγματικότητα.
  5.  Κάποια κοσμηματοπωλεία μπορεί να χρησιμοποιήσουν ποσοστά που αναφέρουν το βάρος ενός διαμαντιού, π.χ. ¾ το οποίο μπορεί να είναι στη πραγματικότητα 0,75, αλλά μπορεί να είναι και 0,69. Αν ο κοσμηματοπώλης δε μπορεί να σας δώσει το ακριβές μέγεθος ενός διαμαντιού σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και είναι ώρα να φύγετε!

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου